יום שלישי, 19 בינואר 2016

טראפלס ביישוב מנות- בית קפה עם חוויות מתוקות

הכירו את טראפלס ביישוב מנות שבגליל- חוויות מתוקות

ביישוב מנות שבגליל המערבי יש בית קפה נחמד ומשפחתי. האמת? יותר משפחתי ממנו לא תמצאו- בית הקפה ממוקם בצמוד לבית הוריו של בעל העסק והקונדיטור, איציק רובין. בני המשפחה עוברים תדיר במקום ומחייכים לסועדים. איציק בן ה 34 גר במנות משנת 1987. הוא נשוי למוריה ואבא לישי המקסים בן ה 2.5.

** איציק רובין מציג בגאווה את העוגות שלו

איציק למד את רזי הקונדיטוריה אצל שף פרטי ופתח את הקונדיטוריה לפני 8 שנים, ולפני 5 שנים נפתח בית הקפה ויש גם קייטרינג חלבי.

השם טראפלס, מספר איציק, הגיע בהשראת פטריית הכמהין- "היו עושים את השוקולד בצורת הפטרייה".

למי שמגיע לגליל, בין אם לטיול או לצימר, מומלץ. להגיע למקום ולאכול בו.  יש תפריט חלבי שכולל ארוחות בוקר, שקשוקות, קישים וטוסטים. סלטים וכריכים. הכל נעשה במקום.  שתיה חמה וקרה, מיצים סחוטים.

איציק עושה קייטרינג חלבי לאירועים שכוללים: לחמים, סלטים, קישים, פוקצ'ות, מטבלים ומגיע עם כל הציוד הנדרש.

איציק לא מתפשר על איכות העוגות והמוצרים ומשתמש בחומרי הגלם הכי טובים בשוק.  אני נוכחתי בכך בעצמי ונהניתי מאוד מפאי הפרג אותו אכלתי. איציק אף הכניס אותי למטבח וראיתי איך הוא מכין את המתוקים הכה טעימים. לצאת משם ממש לא רציתי... ריח השוקולד ועוגות השמרים שנאפו בתנור לא עזב את נחירי וליווה אותי עד הבית.

למרות שנראה כי נולד למקצוע, לא תמיד עסק איציק במקצוע הטעים: הוא היה מאמן כדורגל לפני 8 שנים, לפני שפתח את הקונדיטוריה ואף במקביל. למד בווינגייט אימון כדורגל לילדים.  במקביל ללימודי הקונדיטוריה למד טכנאות מחשבים. אכן, איש רב פעלים.

האהבה לתחום הקונדיטוריה הגיעה מסבתא, אמא של אבא, הוא מספר. "התחלתי מאפס" וממשיך        " הייתי פרפקציוניסט- איך שלימדו אותי, כבר עשיתי". זה היה בלימודים, ואז הוא החליט להתמקצע.




בבית הקפה ניתן למצוא עוגות קרם, עוגות פסים, עוגות אישיות, עוגות בייבי, עוגות לימי הולדת, עוגיות וטראפלסים. פאיים אישיים, עוגות בחושות, עוגות שמרים, קוראסונים.  ממלכה מתוקה.

ניתן לעשות הזמנות מראש לקייטרינג.

מחירי עוגות:  עוגת יומולדת  140 ש"ח  עוגות אישיות  עד 32 ש"ח  עוגות  עד 38 ש"ח  שמרים פס- 38 ש"ח


למקום יש כשרות של רבנות מעלה יוסף

ימים א-ה  בקיץ   08:00- 22:00     בחורף   08:00-20:00  ימי ו- מ 08:00 עד לכניסת שבת


יום חמישי, 7 בינואר 2016

חווית "טעמים בעמקים" 17-28.1.2016

חווית טעמים בעמקים- חגיגה של אוכל, שתיה, אומנות לכבוד ט"ו בשבט

חג הטעמים בעמקים הינה חוויה של תוצרת חקלאית טרייה המוגשת במסעדות המובחרות באיזור עמק יזרעאל, לצד יינות מייקבים מקומיים בנוף השדות הירוקים. ( מתוך ההודעה לעיתונות של הפקה עברית).

מה מחכה לכם בחווית הטעמים? 

הוזמנתי ע"י רקפת עברי מ'הפקה עברית' לסיור לקראת פסטיבל טעמים בעמקים.  ב 25/12, יום שישי- יום הסיור, התמזל מזלינו והיה יום נהדר לטיול. השמש זרחה, לא ירד גשם והיה יום אידיאלי. צביקה ( בן זוגי) ואנוכי יצאנו ליום שכולו חוויה. אנחנו אוהבים לטייל, להכיר מסעדות חדשות ואנשים חדשים. תוכנית הסיור היתה ידועה מראש והשתדלנו מאוד לעמוד בלו"ז, ואכן עשינו זאת, למעט המקום האחרון שלא הספקנו, אך נלך אליו כשמזג האוויר יאפשר זאת.

את היום פתחנו בארוחת בוקר עשירה ומפנקת במסעדת 'פינת האוכל' בטבעון. המקום הוקם לפני חצי שנה. זוהי מסעדה- מעדנייה. מתאים לכולם מכיוון שניתן למצוא שם אוכל בשרי, צמחוני וטבעוני. ניתן לשבת שם ולאכול או לקחת הביתה. המבחר עשיר.  אתיקה קשת מבית לחם הגלילית היא בעלת המקום. היא מכירה את הלקוחות, מקבלת את פניהם בחיוך ענק ולא נחה לרגע.  עיצוב המקום מזמין, אווירת ווינטאג' ובייתית.















עשרה ימים של חגיגות שעוברות ממסעדה למסעדה, בין היקבים, בסיורים מודרכים ובסדנאות בקניונים.מסורת פסטיבל טעמים בעמקים מציעה בשנה ה- 12, לצד הארוחות והאירועים הקולינריים
במסעדות המובחרות , סדרת מפגשים מעניינים עם החקלאים העובדים בשדות, בסיורי הכרות עם חקלאות שנות ה- 2000. חוויה של צבע, טעם, ריח וצליל. תערוכות אומנים במסעדות וביקבים, הרכבים מוזיקליים מקומיים ינעימו את זמן המבקרים, טעימות מתוצרת העמק- יין, דבש, שמן זית לצד ירקות ופירות טריים .17 עד ה- 28 בינואר 2016   
ט"ו בשבט נבחר כחג הטעמים בעמקים, בעונת החורף כששדות העמק לובשים בגדי חג ומתקשטים בפריחת השקדיות עם שלל צבעי פרחי החורף, אודם הכלנית, לובן העירית, צהוב הסביון וורוד הרקפת. ט"ו בשבט נשזר בפעילות בחוות דרך התבלינים, נטיעות ביערות קק"ל ובמסלול חדש עם נגישות שפותחים רשות ניקוז קישון בין תחנת הנזירים לטחנת מרפוקה בראס עלי.
המבקרים מוזמנים להכיר את השפים במסעדות שיארחו לסדנאות שף, משתה מתמשך של טעימות ויינות משובחים. המסעדות יוציאו מהמזווה את התוצרת החקלאית הטרייה עמה מבשלים השפים במטבחים, בכל אחת מהמסעדות המשתתפות, יוזמנו הסועדים לטעימות יין, גבינות, שמן זית, דבש, זיתים וירקות מיוחדים, ביניהם: חסה הידרופונית, נבטים מסוגים שונים, אספרגוס, פירות העונה והכל תוצרת העמק.
הסועדים מוזמנים ליהנות ממנות שיכינו השפים מהתוצרת הטרייה של שדות העמקים המקיפים את המסעדות. בכל מסעדה אירוע מיוחד, שף מתארח, שוק איכרים, תערוכות ומוזיקה. מומלץ להתעדכן בחוברת שבאתר הפסטיבל ולהזמין מקום מראש. ארוחות מנה ראשונה+ עיקרית+כוס יין ב- 79 עד 109 ₪ .
במסעדות יוצגו יצירות של אמנים מקומיים בתערוכות צילום, ציור, קרמיקה, קליעת סלים ותחומי אמנות נוספים שיעמיקו את חווית הטעם ויחברו את הניחוחות לצבע ואסתטיקה.

המסעדות והשפים המשתתפים בפסטיבל: אדלה- רמת ישי, אוקטגון- נהלל, בלה - בית שערים, דורון בר און- היוגב, טנדוקה (כשר) - יקנעם המושבה, לימוזין- רמת ישי, נילי כהן מינץ - בית לחם הגלילית (כשר), פינת האוכל החדשה – קריית טבעון (כשר), קימל בגלבוע ושלו ביער - קריית טבעון.
באזור העמקים קמו בשנים האחרונות יקבי בוטיק, חווית "טעמים בעמקים" מעניקה הזדמנות חגיגית להכירם, וליהנות מתערוכות אמנות שיוצגו ביקבים, טעימות וסיורים מודרכים. היקבים המשתתפים: יקב הגבעה- קיבוץ גבע, יקב טוליפ -כפר תקווה, יקב סריג- מרחביה, יקב שדות- שדה יעקב.
יקבי בנימינה ייקחו חלק מרכזי בצד הקולינארי של הפסטיבל ויציעו במסעדות המשתתפות מגוון יינות מסדרות היקב כמו סדרת יוגב הצעירה, סדרת בנימינה רזרב האיכותית וסדרת אבני החושן היוקרתית. כך יוכלו המבקרים במסעדות במסגרת אירועי הפסטיבל ליהנות מתפריט יינות ייחודי שיבנו עם אנשי היין של היקב יחד עם השפים של המסעדות השונות בהתאמה לתפריט הקולינארי. המבלים יוכלו ליהנות ממגוון יינות יקבי בנימינה במחירים אטרקטיביים בכוסות ובבקבוקים.


הכניסה חופשית לאירועים שיתקיימו בקניון חוצות אלונים 20-21.1 סודות ממטבחי מסעדות הקניון, בשבת ה- 23.1 חנוכת שביל בין התחנות לאורך נחל ציפורי שהנגישו רשות ניקוז קישון לרווחת המטיילים. באירוע תחנות יצירה מחומרי טבע וחומרים בשימוש חוזר, דוכני אומנים ותוצרת מקומית ועוד..בסטריט מול ננעל את הפסטיבל עם סדנאות בישול בריא לכל המשפחה עם גילת רווה אור 28.1 ובשישי 29.1 יריד חקלאי מתוצרת מקומית עם בימת להקות צעירות מכל רחבי העמק הקרן הקיימת לישראל ישלבו את טיולי שישי שבועי המודרכים בימים הסובבים את ט"ו בשבט הוא חג קק"ל, הטיולים פתוחים לקהל ללא תשלום ויסתיימו באתרים המשתתפים בחוויית "טעמים בעמקים". עמותת התיירות בעמקים בשיתוף המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה האזורית מגידו ומועצת רמת ישי, המאחדות כוחות מדי שנה ליצירת חוויה מגוונת של קולינריה, טבע ויצירה.



     נחזור למסעדת 'פינת האוכל': יש שם המון התייחסות לטבעונים: 10 סוגים של לביבות טבעוניות עם קינואה, כרוב, עדשים, ירק, בטטה, מנגולד, חוביזה. תבשילים של שעועית מש, קובות מסוגים שונים. יש אסדו, אנטריקוט מעושן, סינטה מעושנת, ממולאים( קישואים, פלפלים, כרוב, עגבניות ובצל). הממולאים גם צמחונים וגם טבעונים. יש לחמי מחמצת- שיפון, כוסמין ודגנים. מבחר של קישים. עוגות: בחושות, גבינה אפויה, גבינה פירורים, עוגות שוקולד, עוגות טבעוניות. מגוון גדול של ממרחים: ארטישוק, ארטישוק ועגבניות מיובשות, סחוג, שעועית לבנה עם אגוזים, עדשים, טופו עם חצילים.  הכל נעשה במקום.

שתינו מיץ סלק-תפוח נהדר, מגוון של סלטים טעימים ומיוחדים, לביבות ועוגות.  המקום מומלץ מאוד, אווירה ביתית וכל אחד ימצא את האוכל שהוא אוהב.  יש שימוש רב בירקות עונתיים ועשבי בר. במקום נערכים סדנאות בישול וערבי תרבות.  לכבוד פסטיבל העמקים ישנה ארוחת טעימות ב 89 ש"ח.    רחוב הכלניות 1, קריית טבעון      04-8222084.  שני-חמישי 09:30-19:00, שישי  09:00-15:30

לאחר הארוחה המפנקת ( מי רצה להמשיך ולטייל?), הלכנו לעתיקות בית שערים. אתר ארכיאולוגי השוכן בגליל התחתון. במקום היה יישוב יהודי חשוב בתקופת בית שני, המשנה והתלמוד. ב 2015 הוכרז בית שערים כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. במתחם הגדול יש כ 15 מערות, שחלקן סגורות למבקרים. באתר יש בורות מים, ספסלים, מערות קבורה, בית כנסת.  יש גם את פסל אלכסנדר זייד. מומלץ להיות חלק מסיור שכן יש הסברים מפי המדריכים. העתיקות נשמרו וניתן לחוש את ההסטוריה וללמוד אותה דרך המוצגים. 









לחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית הגענו לאחר מכן. אנחנו כבר היינו במקום מספר פעמים ולא נימאס: הריחות, הטעמים, העושר והשפע הם שם המשחק. מגוון עצום של תבלינים, חלבות, טחינות, שמן זית, דבש, חליטות לתה. תענוג.במקום ניתן לקנות כלי מטבח, קומקומים, כלי אימייל ועוד.  בימים יפים אפשר לטייל בשדות וללמוד על מה שגדל במקום.  במהלך פסטיבל הטעמים יהיו שני סופי שבוע של חגיגה קולינרית בחוות דרך התבלינים:  21/1-15 : סדר ט"ו בשבט חגיגי במרפסת החווה. ארוחת שף של נילי כהן מינץ והרצאה מרתקת בהנחיית אבי ציטרשפילר שהוא הרבליסט ובעלים של חוות דרך התבלינים.  22/1/16+ 29/1/16 ימי שישי: ארוחת בוקר מפנקת מול שדות התבלינים עם השפית נילי כהן מינץ.   28/1/16 יום חמישי: שבעת המופלאים- מסע קולינרי של 7 מנות ו 7 תבלינים עם נילי כהן מינץ ואבי ציטרשפילר ב"בית פיין", בית לחם הגלילית.   23/1/16+ 30/1/16 ימי שבת: חגיגת ט"ו בשבט בחווה- סיורי ליקוט ושתילה בשדות הגידול, פעילויות יצירה, טעימות ומבחר פירות יבשים מכל העולם.     לפרטים והזמנת מקום:    04-9533405       0544649351


** הארוחה בדרך חוות התבלינים של השפית ניליל כהן מינץ










לאחר שהתבשמנו בריחות התבלינים והשדות של חוות התבלינים וקנינו חלבות נהדרות, שמנו פעמינו אל עבר המסעדה בה נאכל את ארוחת הצהריים. מסעדת אדלה נימצאת ברמת ישי ושייכת לפואד עבד אלהאדי בן ה 24 מנצרת. מסעדת ביסטרו איכותית.  לפואד הסטוריה ארוכת שנים עם המטבח והוא החל לעבוד במסעדות עוד בהיותו בן 14. היחס והשירות מצויינים וכן האווירה, האוכל משובח והתפריט מגוון: בשרים, פירות ים, סלטים, ניוקי, מנות ילדים,פסטות, דגים.  אנחנו אכלנו את סלט אדלה שמוגש עם גבינת צאן מטוגנת ( נהדר!), לחפ פרנה שהוגש עם מטבלים, סלט טבולה, חציל בטחינה, פטריטות בטמפורה עם רוטב ספייסי, ניוקי סלק,נתחים של עגל עם תפוח אדמה.







לשביל תחנת הנזירים לא הספקנו להגיע, אך כאמור, נלך לשם כשנוכל. שביל תחנת הנזירים מתחיל מהכפר ראס עלי שסמוך לכפר חסידים. זהו שביל סלול ונגיש לאורך הנחל עד לטחנת הנזירים: פינת טבע עם דשא ירוק ופינות פיקניק.   בתאריך  23.1.16 בשעות  09:00-15:00 ייערך הפנינג חנוכת טיילת מונגשת שמחברת בין טחנת הנזירים וטחנת מרפוקה בכפר ראס עלי.  יהיו תחנות יצירה, דוכני מזון מקומי, שוק חקלאי מתוצרת מקומית.


יום ראשון, 3 בינואר 2016

הקרמיקאית חנה פלד- יצירות בקרמיקה ופורצלן בקיבוץ מורן

חנה פלד ויצירות הקרמיקה שלה

כשהייתי בקיבוץ מורן, הלכתי ל 'לחם ועוגה' (בית קפה נפלא עם לחמי מחמצת, עליו גם כתבתי פוסט), ולחנות התכשיטים של מרי לוי ( גם החנות ומרי קיבלו פוסט). ציפור קטנה לחשה לי כי יש אומנית שמפליאה ביצירותיה, היא קרמיקאית ושמה חנה.

הגעתי אל ביתה של חנה פלד במורן והיא קיבלה אותי במאור פנים, העובדה כי טסה בערב, לא הפריעה לה והיא הקדישה לי את מלוא תשומת הלב. הסטודיו שלה נימצא מתחת לביתה ויש בו יצירות רבות ומגווונות, צבעוניות ושימושיות.



חנה בת ה 65, ילידת יפו, נשואה לגבי, אמא לשתי בנות וסבתא לשישה נכדים, עובדת כקרמיקאית מזה 35 שנה.  בגיל 14 למדה אומנות שימושית וקרמיקה.  אביה אמר לה שאי אפשר להתפרנס מקרמיקה, אז היא למדה עיצוב פנים ועיצוב בניין בקורס הראשון של הטכניון בת"א שנמשך שנתיים.

**  חנה פלד בסטודיו שלה

חנה עבדה במקצוע שלמדה, היתה שרטטת בצבא. עבדה במועצה מקומית קריית ביאליק במחלקה הטכנית, אח"כ עברה לעבוד באורט קריית בילאלק שם היתה שרטטת אצל המנהל הטכני.  השינוי חל עם לידת הבת הצעירה. חנה עזבה את תחום השרטוט וחזרה לאהבה שלה- לאומנות. להתלכלך עם החומר "זה כ"כ תרפויטי החומר הזה" היא אומרת.


חנה מתמקצעת כל הזמן, לומדת וגם מלמדת. היא אוהבת להדריך ומקיימת חוגים של מבוגרים בקריית ביאליק. היא מספרת בגאווה שהיה לה גרעין של אנשים שהלכו איתה 26 שנה !  כשאני שואלת אותה האם יש עדיין מה ללמוד אחרי כ"כ הרבה שנים, חנה עונה לי שתמיד יש משהו חדש ללמוד.

גם כשגרה בחו"ל, למדה שם והקיפה עצמה באנשים שהתעסקו בקרמיקה.  חנה מייצרת רק כלים שימושיים "עם קריצה קלה למשהו אחר" כדבריה. לחנה דברים מיוחדים מאוד: סירים גדולים, כדים שונים, ספלים, צלחות, קערות, כלים לחמאה, חמסות, חנוכיות, מגשים, תבניות ואף שרשראות. היא מושפעת לעיתים מהטבע, לעיתים מדברים פרקטיים אותם היא רוצה לקחת למקום אחר.  החומרים איתם היא עובדת הם פורצלן ( חומר אצילי) וגם עם חימר אבנית.





חנה עבדה 14 שנה בשיקום נכי צה"ל במועדון שיקום נכי צה"ל בעין המפרץ: שיקום בעזרת קרמיקה בעיקר להלומי קרב. דמעות מנצנצות בעיניה כשהיא ניזכרת בזה.



את הגלזורה מכינה חנה לבד.  ניתן להזמין אצלה דברים בתיאום מראש. חנה גם מקיימת סדנאות למבוגרים בסטודיו שלה.

חנה פלד       0545676256

** כלי קיבול לחמאה


** שרשראות מקרמיקה מעשיי ידיה של חנה








יום שבת, 2 בינואר 2016

אצל טלי בחצר- גלריה וקפה במושב בצת

אצל טלי בחצר- גלריה מופלאה וצבעונית לעיצוב הבית

זה הרי לא סוד שאני אוהבת עיצוב, חפצי ווינטאג', תכשיטים וקפה. דברים יפים, מיוחדים וצבעוניים אינם ניסתרים מעיניי ואני אוהבת לגלות מקומות חדשים כל הזמן.  כאשר הגעתי למושב בצת בגליל המערבי, הגעתי על מנת לסקר את עידן הפרי ( עליה כתבתי בפוסט נפרד) וכדרכי בקודש, שאלתי אותה על מקומות מעניינים ומיוחדים בקרבת מקום. עידן המליצה לי על אצל טלי בחצר- קפה גלריה לעיצוב הבית.  כמובן שנידרכתי ושמתי את השם בזכרוני. סיימתי את הסיקור הטעים אצל עידן ונסעתי אל טליה ראובני, בעלת אצל טלי בחצר.  


הכניסה מקבלת את פני הבאים בשלט גדול וצבעוני ( לא, אי אפשר לטעות) והמקום צמוד לביתה של טליה שיש לה גם 2 צימרים יפים ומוקפדים, אותם היא  מתחזקת ביד רמה, כמו את הגלריה המתוקתקת שלה. ניכר על טליה שהיא מבינה באומנות ובאסתטיקה, ולא פלא שכן היא פסלת. בגאווה היא ערכה לי סיור בגלריה הקסומה שלה, שהיא גדולה מאוד וכל מקום מנוצל וכן בחצר ביתה ושני הצימרים שלה.






טליה ראובני, ילידת מושב בצת נשואה לרון, גם הוא מהמושב, אמא ל 2 בנים ולבת. במקצועה היא מורה לחינוך גופני. היה לה סטודיו למחול, משחקיה ואת הקידי פארק בנהריה. שנים היא עסקה באומנות לנפש ובגלל זה פתחה את הגלריה בשנת 2004. האמת?  זו באמת אומנות לנפש. הלכתי בגלריה כמהופנטת וצהלתי משמחה בכל פעם שנגלה אליי עוד חלל מעוצב. יש חפצי ווינטאג' לצד פריטים חדשים. ספות, כריות, תיקים ותכשיטים, מנורות, מסגרות, חפצי נוי, ספלים, תחתיות לכוסות, צלחות, וויטרנות, מראות, כלי אמבטיה, סבונים, נרות, תמונות, בובות ועוד.


טליה מספרת שהתחילה בקטן: בהתחלה קנתה מיבואנים וכעת מביאה פריטים מאירופה, סין ומהמזרח.

טליה מפנקת את הבאים בקפה טעים ובעוגיות הבית. יושבים לצד שולחן יפה ונהנים מהאווירה. טליה גם עושה הום סטיילינג לבתים: "נולדתי עם זה" היא אומרת, ומוסיפה כי אף למדה את המקצוע.  "כל עיצוב לקראת חגים או חידוש בגלריה, זה כמו לידה מחדש. זה מרגש ונותן לי אנרגיות". היא ממשיכה ואומרת בחיוך כי: "האנשים ממלאים אותי באנרגיות. אנשים מפרים אחד את השני".

טליה משנה תדיר את חנותה ובכל פעם שתגיעו- תמצאו עיצוב אחר ופריטים חדשים. הלקוחות מגיעים מכל הארץ: "אנשים לוקחים צימרים כדי לבוא לגלריה", היא מתגאה.

טליה תייעץ לכם על עיצוב הבית באם תרצו ואתם תתמלאו באנרגיות המדהימות של המקום.  באם אתם מחפשים מתנה מקורית וייחודית- הגלריה היא הכתובת. עיצוב חדשני או עתיק, כפרי או מודרני- את הכל ניתן יהיה למצוא אצל טליה, גם דברים שלא חשבתם עליהם בהתחלה. חובבי העיצוב יתאהבו במקום ויצאו ממנו עם טעם של עוד. 

הגלריה נימצאת סמוך לכניסה למושב בצת, טובלת בירוק והכניסה מרשימה ומזמינה.

טל': 04-9809333, 0544680223, דוא"ל talyagallery@gmail.com.

בפייסבוק: אצל טלי בחצר

עובדים כל ימות השבוע, כולל שבת. 














יום שישי, 11 בדצמבר 2015

ד"ר דבור- מוצרים מצמחי מרפא ומרכז מבקרים

ד"ר דבור- מרכז מבקרים ומגוון מוצרים מצמחי מרפא

נסעתי לבית ג'אן, אל מרכז המבקרים של ד"ר דבור. את פניי קיבל גן ירוק מטופח ושכשוך של מפל מים. אווירה שמשרה רוגע ושלווה, ואולי בעצם, זו מטרת המקום. עץ תאנים ענק עם ספסל למראשותיו, שיחים ירוקים עם שמותיהם עליהם ( צמחי המרפא בהם משתמשים), גשר ושביל מרוצף. כניסה מרגיעה.




ד"ר זיאד דבור הוא מרצה לפרמקולוגיה קלינית, ביוכימיה וצמחי מרפא בפקולטה לרפואה במכללה האקדמית צפת. בן 56. את התואר הראשון ברוקחות למד באונ' העיברית. את התארים השני והשלישי למד בטכניון. התואר השלישי שלו הוא בגנטיקה רפואית. ד"ר דבור היה סגן אלוף בצבא והיה הרוקח הראשי של צה"ל.  כשהחליט לצאת לפנסיה, התחיל לעשות ניסויים בבית. אשתו, נזיהה, מספרת כי התחילו עם סיר ומקל במרתף הבית בבית ג'אן. הסבונים היו המוצרים הראשונים שלהם.

ד"ר זיאד משלב בין מסורת לטכנולוגיה בעבודתו וקיים ריאיונות רבים עם סבתות ושיחים ומהן למד את המסורת.



זיאד, בן למשפחה דרוזית, נולד וגדל בכפר בית ג'אן בלב שמורת הר מירון, שהיא שמורת הטבע הגדולה והעשירה בצמחיית מרפא בארץ.

מרכז המבקרים של ד"ר דבור מציע לכל שוחרי הבריאות והטיפוח הטיבעי, מגוון עשיר של מוצרי דרמו-קוסמטיקה טבעיים שפועלים יחד לאיזון הטיפוח והבריאות החיצוניים והפנימיים של העור והגוף.

ד"ר דבור נשוי לנזיהה, מורה במקצועה וכיום מגדלת את צמחי המרפא ומפקחת על הכנת התמציות. לשניים ארבעה ילדים: 2 בנים ו 2 בנות. בתם הבכורה עו"ד ומייעצת להם בתחומים משפטיים. שלושת הילדים האחרים הם סטודנטים לראיית חשבון, רפואה והנדסת ביוטכנולוגיה.

מפעל הקוסמטיקה של ד"ר דבור נימצא בבית ג'אן. כל המוצרים מיוצרים שם, כל התהליכים מתרחשים שם במכונות מודרניות, תהליכי המיצוי והרקיחה, הפקת תמציות הצמחים וזיקוק השמנים האתריים.



במרכז המבקרים יקבלו את פניכם עם חליטות צמחים מתקתקות ותוכלו להתנסות בטסטרים של מגוון המוצרים שמיוצרים במקום. ריח המוצרים נישא באוויר.   המקום קיים מ 2008, וב 2010 הוקם מרכז המבקרים.. כל המוצרים עומדים בתקנים בינלאומיים.  15 שנה עוסק ד"ר דבור בכל התחום של צמחי המרפא ומספר שלקח לו 6-7 שנים לפתח את המוצרים. עובד כעת על קו מוצרים לתינוקות.


ישנו כר דשא ובו סלע גדול "דו-קיום", מעליו מתנשאים שני עצים גליליים מחובקים, אלון ואלה.





קיימים מוצרים הן לטיפוח והן מוצרים טיפוליים רפואיים. המוצרים : סרום פנים, עיניים וצוואר, קרם עיניים,קרם נגד קמטים, קרם לילה נגד הזדקנות העור, קרם הבהרה עם מסנן קרינה, חלב פנים פרחי ההר, קרם לחות, קרם לחות עם מקדם הגנה, סבון טיפולי, מסיכת פנים, מי פנים, חמאה טיפולית, מסכת פנים, ערכת שיער: סרום לשיער,שמפו טיפולי, קרם לחות לשיער, שמן עיסוי ואמבט, אפשרשייב, קרם גוף, קרם ידיים, ערכה לטיפול בכפות רגליים, ערכה טיפולית לעור מתקלף.

המוצרים מיוצאים לסין, רוסיה, קנדה, צרפת. בארץ ישנו מרכז מבקרים נוסף שנימצא בחורפיש שם יש רק את המוצרים, ללא מעבדה וגינה.  עושים משלוחים לכל העולם. 

המוצרים לא נוסו על בעלי חיים, אינם מכילים SLS, אינם מכילים מרכיבים מן החי ומן הנפט, ידידותיים לסביבה ומשווקים ברישיון משרד הבריאות.


** מימין- העובדת נסימה חיר מפקיעין, משמאל- נזיהה, אשתו של ד"ר דבור





** נסימה ליד אחת המכונות


** סבונים מוצקים שמכילים שמן זית בין שאר הרכיבים


פתוח כל ימות השבוע    10:00-16:00

04-9803711

www.drdabour.com