יום ראשון, 19 ביולי 2015

מתוק ומיוחד בתרשיחא- גלידת בוזה וממתקי אבו ג'ימי

מתוק מתוק.  איפה? בתרשיחא שבגליל המערבי

לא שכחתם שאני אוהבת מתוק, נכון? הפוסט הראשון בבלוג היה על חנות הממתקים המיוחדת בת"א: בית מרקחת לממתקים. הפוסט הזה מוקדש למתוקים שאהבתי בתרשיחא. אני גרה בכפר ורדים שבגליל המערבי, תרשיחא שוכנת ליד היישוב שלי.

תרשיחא? אולי תתפלאו, אולם בשנים האחרונות הפכה תרשיחא למעין מעצמה קולינרית: מסעדות ניפתחו בה, פיצריות, מאפיות. השוק שוקק חיים ביום שבת ומושך אליו אנשים רבים מכל הארץ. ולא רק מהארץ- תיירים רבים פוקדים את תרשיחא ובליל של שפות נשמע מכל עבר.

אנחנו אימצנו את תרשיחא אל ליבנו ובכל הזדמנות הולכים לאכול שם. בפוסט הזה יהיו המתוקים שאהבתי: 'בוזה' וממתקי אבו ג'ימי. הרי חובבת מתוקים אנוכי, הלא כן?




מה מיוחד בבוזה?  מגוון של גלידות שמנת טעימות, מיוחדות ובטעמים מפתיעים. יש גם גלידות ללא סוכר וסורבה. השירות עם חיוך רחב וניתן לטעום את הגלידות השונות לפני שמחליטים מה להזמין. ניתן לקחת הביתה גלידה במשקל חצי קילו וקילו. מי שיושב במקום יהנה מחוויה ומקסם המקום: ילדים ומבוגרים יושבים ונהנים מוופל אמריקאי ( יחיד או זוגי) עמוס גלידות, קצפת ושוקולדים, קפה איכותי, גלידות אישיות מצופות שוקולד חלב או לבן- חוויה  (:  את הגלידות מכינים במקום ( אוחחח, כמה שהייתי רוצה לעבוד שם....) והטעמים מתחלפים.  מה מומלץ? אני אוהבת את סורבה האבטיח ללא סוכר, קרם בוזה, שוקולד לבן עם קפה, אגוזי לוז ללא סוכר. אגב, כלל לא מרגישים שהגלידות ללא סוכר הן ללא סוכר.... וברור שיש עוד טעמים מומלצים, הכי חשוב שתבואו ותטעמו בעצמכם. תקפצו לגליל  (:







הבטחתי לכם עוד מקום מתוק בתרשיחא, זוכרים?  

אחד מהמקומות שנימצא בשוק  המפורסם של תרשיחא הוא ממתקי אבו-ג'ימי. עולם קסום שכולו מתיקות של בקלוואות מכל הסוגים, כנאפה, עוגות נהדרות, עוגיות, קפה.
ג'ו גדעון, עו"ד בהשכלתו עובד ביחד עם אמו רמזיה ומוקף כל היום במיני מתוקים ומאפים נהדרים. הוא מקבל כל אחד בחיוך רחב ודואג שכל אחד יצא מרוצה.
  המפעל נימצא מאחוריי החנות, הוא עצמו גר בקומה השלישית בבניין ברחוב השוק בתרשיחא. העובדים שלו מקבלים את המוצרים איתם הם מכינים את כל המתוקים, אך לא יודעים את הרכבו של הבצק, רק ג'ו מכין את הבלילה- "זה סוד" הוא אומר בחיוך. אביו, אדוארד הקים את המפעל לפני 40 שנה, ואמו, רמזיה שמוצאה מלבנון הביאה את המתוקים הלבנוניים, היא, אגב, עובדת שם עד היום וממשיכה את המסורת של הממתקים המסורתיים.
האמא הורישה לו את כל הסודות. לצד הממתקים המתוקים המסורתיים יש לג'ו בקלוואה וכנאפה טבעוניים- בשורה נהדרת לטבעוניים ולרגישים ללקטוז. גם הסכרתיים לא מקופחים ויש בקלוואה ללא סוכר. ג'ו מספר שמהנדס מזון איטלקי עזר לפתח את המילויים הטבעוניים. זה דבר מיוחד מכיוון שצריך לעמוד בחום של 300 מעלות, טיגון בשמן. הכנאפה הטבעונית נולדה לפני חודשים. זה נולד בעקבות זה שחבר טוב של ג'ו הפך לטבעוני ואיתגר אותו להכין ממתק טבעוני. "אני הראשון שעשה כנאפה טבעוני", ומתכוון לזה שהוא הראשון בארץ.
ג'ו גם מציע את מרכולתו לאירועים שונים ומספר שאנשים עומדים בתור לעגלת האירוח על מנת לאכול כנאפה חמה. 

בוזה ( בוזה-פשוט גלידה) :   מעלה המסגד 1 , סגור ביום ראשון. שאר השבוע מ 11:00-23:00  04-8738984, לבוזה יש דף פייסבוק ובו תוכלו להתרשם ולהתעדכן בטעמים חדשים ובפעילויות.

ממתקי אבו-ג'ימי : כביש השוק 8 תרשיחא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה